"you have girlfriend? why not?"

— 2011-11-21 22:55:06 —
Jag mötte en man förra Julen som jobbade i en skivbutik. Jag tittade in för att jag ville ha en speciell skiva med en låt jag hade hört under hela kvällen innan. Den verkade himla populär, för radiostationen några hundra meter bort hade spelat den hela natten. Jag nynnade på låten, han bläddrade, jag nynnade igen, han bläddrade. Sedan tog han fram några skivor, men inget stämde.
Under lyssningen frågade vi ut varandra lite grann. Han hade stark tro, och det var viktigt för honom. Han undrade om mig. Vi pratade ett tag. Ganska länge faktiskt. Han hade fyra flickvänner som inte visste om varandra, ifrån olika länder. Han hade bett om en av kvinnornas hand, och han älskade henne. Av henne fick han pengar varje månad för att han skulle kunna plugga, men för pengarna gick han istället till prostituerade kvinnor. Butiksägaren slutade liksom vänta på mina frågor och berättade nöjt om saker som jag inte borde rabbla upp här, kanske inte för någon någonsin, och mitt i hans föredrag hoppade det in en man som var ifrån Norge. Butiksägaren blev helt utom sig av glädje, kramade norrmannen och sade att honom hade han inte träffat på tio år.

Och där satt jag, och tänkte att det här det var ju väldigt väldigt märkligt.


— Kommentarer —
Yasemin Birdal 2011-11-22
URL: http://yasssee.blogg.se/

Väldigt märkligt, och väldigt fint på något vridet sätt. På tal om skivbutiker och att inte ha träffats på tio år, jag saknar dig Manfred.


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:)

URL/Bloggadress:

Kommentar: