UPDATE 3

— 2012-01-28 18:23:55 —
Måste skriva detta medans jag har det färskt i huvudet, det lär komma ut lite flummigt men är lite i extas fortfarande.

Igårkväll gick vi på en hypnos show, mest för att 'sånt där är ju bara fake'.
Två av mina kompisar gick upp på scenen, fick titta mot ett blått ljus under en längre period och så hamnade dem i stadiet han beskrev som i ett kontrollerat dagdrömmande, de är medvetna vad som sker fast ändå inte.
Bland scenerna de blev utsatta för var bland annat att de var på en fest och polisen hade just kommit dit (flera av tjejerna började stor gråta av detta, livrädda vad konsekvenserna skulle bli), i en annan skulle mina kompisar föda barn (bägge skrek av djupaste smärta och pressade och pressade), följt av att de höll upp sin bebis stolta precis som i lejonkungen. Varje gång killen sade 'sleeeeeeep' så stängde de ögonen och föll ihop på plats. I en av scenerna glömde en av killarna sin mobil på scen och denna tog hypnotisören och bytte ut mot sin egen, i slutet av showen skickade han ett sms till killen där det stod 'sleep' och när killen skulle läsa högt vad det stod i smset föll han ihop på plats.
Hela showen avslutades med Q&A där han besvarade alla frågor om hur det fungerar, vilka sidor av hjärnan som berörs och hur det här kan användas osv.
blablablablabla.
Juste, jag har i stort sett alltid trott att sånt här bara är fake men igår var ta mig tusan på riktigt. Frågade ut mina vänner efteråt och de mindes ingenting av vad som skett och förstod ingenting när de fick se filmerna ifrån showen. galet..

UPDATE 2

— 2012-01-25 17:41:31 —
Det finns en del människor här som är aktivare på att blogga än jag.
Bland dem finns Lisa, Niclas, Carl och Linn, och de bloggar alla betydligt flitigare än jag.
Nåväl nåväl, var slutade jag sist?
Vi bor i vad som kallas 'dorm', och i princip alla bor här på skolan. Korridorerna är långa och... alltså, jag använder den här liknelsen hela tiden, och tycka vad man tycka vill men så är det - allt ser ut som i American Pie.
I matsalen finns det flera "diskar", där man kan välja man ska ha för mat. Där finns en som steker mat, en som serverar mer-lagad-mat-med-ris-och-pasta, ett gäng som gör mackor, flingor, pizza och sist en mexikan som står i mitten av matsalen och lagar något nytt påhitt varje dag. Varje dag möts man av en ' åååååh vad ska jag äta idag' och många gånger dras man mot stek disken och får en på-beställning-stekt hamburgare. Min mage säger mig dock att denna njutning inte kommer hålla länge, och att jag med säkerhet kommer börja dras mot salladsdisken inom en snar framtid. I matsalen sitter alla vid små avlånga bord, lite grupperat, men vår svf-grupp+amerikaner har byggt ett jätte långbord där vi sitter varje dag.
Oh. Får fortsätta senare, nu kurrar min onyttiga mage och jag ska dra mig mot matsalen.

UPDATE 1

— 2012-01-21 17:34:23 —
Slutet på jullovet var jätte fint.
Massa människor att träffa en sista gång, många sista fikor sista promenader sista kramar. Egentligen kändes/känns det inte så domedagsaktigt. En termin är super duper kort tid(!), och jag hade redan varit borta en termin innan denna. Hade en (sjujäkla) natt med Gustav och Rafael som redan skrivits ned i historieböckerna som en av de legendariska nätter som jag kommer berätta om för mina barnbarns barnbarn som de kommer berätta vidare för sina barn osv. mer om det någon annan gång, i en annan blogg i ett annat forum.
Sen åkte vi hit. Möttes av Chicago snö och spikraka gator som aldrig svänger. Herre jösses Manfred, du är här.
Som utbytesstudent här får man en jättekram av hela northpark som säger 'hej ta det lugnt vi hjälper dig' och dem ordnade massa aktiviteter för att vi skulle lära känna ett fåtal Amerikaner först, och se staden lite. Söndagen kom alla studenter hit. Nu är det livligt här.
Hade ett möte med den fina kvinnan Hothager och nu har hon hjälpt mig fixa så att jag får spela i orkestern, ha musikteori och få trumlektioner.
I tisdags började alla lektioner. På np är alla lärare proffessorer inom sina ämnen. De brinner för sina ämnen och det känns verkligen (åtminstoen i de ämnen jag fått?) som om det här är det dem i princip lever för. Det är häftigt att höra dem berätta med fascinerade röster om hur något ligger till.
Skriver mer snaaaart.

Vafalls?

— 2012-01-07 16:40:53 —
Jag fann det här idag: http://www.sch-form.com/ blev bitter upp till benen, full i fniss till fötterna och likgiltig till låren.

Nu är det inte långt kvar.
- Vart är du på väg?
- Framåt.

Gott nytt år

— 2012-01-06 02:01:11 —
har en hel del att skriva och vet inte riktigt i vilken ordning jag ska börja. Delar upp det på lite olika inlägg som får komma lite då och då. jag börjar såhär.

jag träffade en tant i en secondhand affär häromveckan. Jag hade hittat en rätt frän jacka, som hade världens underligaste luva.
jag frågade tanten vad det här var och han var lika förbluffad som jag var. Vi vred och vände, provadee alla knäppningar och testade att ha den ut och in osv. Tillslut kom vi inte fram till någonting och jag sade att jaja den var ju fin iallafall men Gustav kan du inte testa den så jag ser hur den ser ut på, och Gustav testade. när den var på grymtade jag för mig själv lite tyst att haha han ser ut som en klappsnappare, tanten fnissade och sade att ja det gör han ju faktiskt. Jag blev tokförvånad och tokglad och sen pratade vi Julkalendern en stund och hon hade sett nästan alla avsnitt. Kände att vilken tur att hon inte känns pinsam för precis sådär kommer antagligen jag också vara.


På torsdag hade jag tänkt åka till USA och stanna där tills Juni. Det här har varit ett bra Jullov och ett bra nyår.
Vill att hemma tiden ska gå långsammare och snabbare samtidigt. Vill vara här, vill ta vara på tiden. Vill träffa alla fast ingen fast inga fast alla. blabla blö blö.
Gott nytt år på er iallafall. Gott nytt år.