Konsumtion

— 2012-12-25 14:32:00 —
Ett par röriga rader. Jag har aldrig läst konsumtion.

Det är svårt som konsument att inte känna sig lurad. Produkten jag precis köpt är en tickande bomb, den kommer dö, och det har något bestämt.
Inte för att den måste, inte för att vår teknologi inte är tillräckligt utveckald, utan för att en stor uppsatt man/kvinna tryckt på starknappen på klockan.
 
Det behöver givetvis inte vara såhär dramatiskt och ondskefullt, det behöver inte vara darth vader som trycker på den stora röda domedagsknappen. Kan planerat åldrande vara bra, positivt? Pengar måste röra sig mellan konsument och säljare. Fram och tillbaka, och de snabbt. Det är väll så man får en bra ekonomi. En stark valuta, köpare som får tillbaka sina pengar som inte försvinner, utan som kommer tillbaks och hålls likt energi i rullning! Förändras inte i värde, utan bara i form och gärningar.
På så vis är planerat åldrande en kanon idé, köparen måste igen och igen fortsätta köpa en likadan/uppgraderad/inte-trasig produkt, och cirkeln hålls i rullning!
Egentligen är väll kanske detta en otroligt viktig faktor i hur vårat samhälle, som annars skulle varit kaos, istället kan hållas kontrollerat. Om det inte finns efterfrågan - även om nu en konstruerad sådan - så kan inte pengacirkeln hållas i rullning.
Det behövs system. Man kan inte lita på att varje individ inte bara tänker det bästa för sig själv. Undra om social status behövs för att ett samhälle ska fungera?


— Kommentarer —
Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:)

URL/Bloggadress:

Kommentar: